Medieforsker modtager SMiD-prisen

Professor emerita Gunhild Agger, Aalborg Universitet, modtager SMiD-prisen for sit omfattende arbejde inden for dansk medieforskning.

Hvert andet år uddeles de danske medieforskeres pris, SMiD-prisen, til ”en person, der gennem sit virke har bidraget positivt og eksemplarisk til medieforskningen som felt og/eller miljø i Danmark.” I 2018 blev prisen tildelt professor emerita Gunhild Agger, Institut for Kultur og Globale Studier, AAU, for hendes samlede indsats til gavn for dansk medieforskning.

Prisen kan ikke søges. SMiD’s medlemmer nominerer en forsker, og bestyrelsen afgør, hvem der får prisen, der uddeles på foreningens årsmøde.

Tidligere modtagere af SMiD-prisen er Kim Schrøder (2012), Ulla Carlsson fra Nordicom (2014) og Ib Bondebjerg (2016).

Af nomineringen fremgår det, at Gunhild Agger hører til pionererne, der var med til at opbygge selve forskningsfeltet i Danmark. Hun har bidraget til feltets konsolidering og fremmet yngre forskeres vej ind i medieforskningen. Hun har offentliggjort et utal af videnskabelige analyser både i danske og internationale publikationer, især om film og tv-fiktion. Hendes disputats fra 2005 om Dansk tv-drama: arvesølv og underholdning var en milepæl. I sin forskning har hun kombineret omfattende historisk indsigt med detaljeret æstetisk analyse. Og så har hun også været en flittig formidler af sin forskning i en bredere offentlighed.

Gunhild Agger arbejder for øjeblikket videre med at kortlægge dansk tv-dramas udvikling i perioden 1995-2016. Hendes nye tv-dramahistorie har arbejdstitlen Det grænseløse tv-drama og planlægges udgivet i 2019.

Gunhild Agger får overrakt SMiD-prisen af SMiD-formand, Aske Kammer på SMIDs årsmøde 2018, Hindsgavl Slot.