Lyriske linjer. Fem tendenser i nyere litteratur

"Lyriske linjer" af Peter Stein Larsen fokuserer på fem poetiske tendenser og værker af 40 danske og udenlandske digtere.

”Dansk identitet” diskuterer nationalfølelse og fremmedhad fra Klaus Rifbjergs kulturradikale satirer til Eva Tinds autofiktion om racisme og stigmatisering.

”Det økokritiske” behandler forholdet mellem menneske og natur fra Pia Tafdrups holistiske visioner til Tor Ulvens nihilistiske verdenssyn.

”Det apokalyptiske” tematiserer civilisationens undergang fra Georg Trakls ekspressionistiske febersyner til Ursula Andkjær Olsens polyfonier om angst og isolation.

”De lange former” undersøger langdigte fra Paal Brekkes poetiske sekvenser til UKONs serielle lyrik.

”Det konceptuelle” reflekterer over readymades, montager, det metafiktive og det socialt-politiske i konceptuelle værker fra Vanessa Place til Pejk Malinovski.

Lyriske linjer afdækker nye og øjenåbnende forbindelser mellem poetiske værker, forfatterskaber, generationer, nationaliteter, temaer og traditioner.

Bogen udkommer den 27. september 2018 og vil kunne købes på forlagets hjemmeside.

Forfatter: Peter Stein Larsen
Forlag: Spring
ISBN: 9788793358317
Sider: 248