Den Nordiske Historiebogpris 2017

Formålet med Den Nordiske Historiebogspris er at stimulere interessen for Nordens historie. Prisen vil blive tildelt forfatteren af det mest banebrydende og innovative historiske værk om Nordens historie udgivet i perioden siden det senest afholdte Nordisk Historikermøde, dvs. i perioden 2014-2017.

Prisen er indstiftet på foranledning af Den Nordiske Historikerkomité, som består af repræsentanter for de nationale historiske foreninger, i samarbejde med Scandinavian Journal of History. Forfattere og forlag har frem til maj 2017 kunnet nominere bøger om nordisk historie. Nordisk historie defineres i denne forbindelse som Nordens historie (eller sagt på en anden måde: historiske værker om et enkelt nordisk land er ikke kommet i betragtning) og der har ikke været begrænsninger med hensyn til emner eller historiske perioder. Både monografier og antologier har kunnet indsendes og bøger skrevet på de nordiske sprog eller på engelsk, tysk eller fransk.

Der var ved deadline indstillet 15 værker.

Bedømmelseskomiteen består af:

  • Peter Stadius, The Centre for Nordic Studies (CENS), Helsinki Universitet, Finland
     
  • Ruth Hemstad, Institutt for Arkeologi, Konservering og Historie, Universitetet i Oslo, Norge
     
  • Hrefna Róbertsdóttir, Þjóðskjalasafn Íslands (The National Archives of Iceland)

Modtageren vil blive inviteret til at deltage i konferencen. Prisoverrækkelsen finder sted i forbindelse med festmiddagen den 17. august 2017, og består af et diplom og 5.000 DKK. Prisen overrækkes af Islands præsident Guðni Th. Jóhannesson.

#nhm2017