Trendseminar og workshop om mad og turisme

Trendseminar og workshop om mad og turisme

Invitation til seminar og workshop for turistvirksomheder, hoteller, restauranter, fødevareproducenter og alle andre interesserede.

Tidspunkt

25.04.2017 kl. 10.00 - 13.00

Beskrivelse

HVILKEN MAD VIL TURISTERNE I DANMARK HAVE?

Undersøgelser viser, at turisterne ikke er tilfredse med madens kvalitet i Danmark. Samtidig er lokal mad kommet på dagsordenen. Hvilken mad vil turisterne have? Hvad er trenden? Hvad skal turistvirksomhederne servere? Og hvad skal fødevarevirksomhederne leve af?

Det handler projektet Innovation i dansk kystturisme (InnoCoast) om. Resultaterne præsenteres på dette seminar, hvor det også diskuteres hvordan den nye viden kan udnyttes til forretningsudvikling i turist- og fødevarevirksomheder.

Tilmelding og deltagelse er gratis. Tilmeld dig senest 15. april 2017 på crt@crt.dk.


Yderligere information

Lene Havtorn Larsen: ler@crt.dk.


Program

10:00-10:10 Ved Jesper Manniche, seniorforsker ved Center for Regional- og Turismeforskning
10:10-10:30 FØDEVARESCENARIER OG AKTUELLE MADTRENDS
Hvad vil forbrugerne have i fremtiden? Hvordan ser fødevaresektoren og samfundet ud? Hvad karakteriserer de aktuelle madtrends? Hvad siger trendspotterne? Hvad diskuteres i madmagasiner og andre medier?
Præsentation ved Jon Sundbo, professor ved Roskilde Universitet
10:35-10:55 TURISME, FØDEVARER OG MARKEDSFØRING
Kombinationen af turisme og fødevarer skaber en række potentialer for Bornholm. Hvad gør vi allerede? Udnytter vi mulighederne? Hvordan markedsfører vi fødevareturismen, og kan vi blive bedre?
Præsentation ved Peter Juhl, temakoordinator ved Destination Bornholm
11:25-11:35 PAUSE
11:35-12:00 PANELDISKUSSION: NYE MULIGHEDER FOR TURIST- OG FØDEVAREVIRKSOMHEDER
Panel: Peter Juhl, Destination Bornholm; Mikkel Bach-Jensen, Gaarden; Jesper Manniche, CRT
Ordstyrer: Jon Sundbo, Roskilde Universitet
12:00-12:55 NY FORRETNINGSUDVIKLING BASERET PÅ MAD OG MÅLTIDER – OPLÆG OG WORKSHOP
Skal virksomhederne omlægge deres madproduktion, fx fra fastfood til lokal mad? Hvilke fortællinger kan de lave om deres måltider og råvarer? Hvordan får virksomhederne det praktiske og økonomiske til at hænge sammen, hvis de skal tilbyde lokal mad? Hvordan bliver de lokale fødevarevirksomheder parate til at levere?
Præsentation og facilitering af Torsten Jacobsen,direktør for CPH Food Space
12:55-13:00 Opsamling og afrunding ved Torsten Jacobsen: Hvilken vej peger pilen?
13:00 ”Efter-snak” og tak-for-i-dag-sandwich

 

Arrangør

Center for Regional- og Turismeforskning · Madkulturhuset Gaarden · Destination Bornholm · InnoCoast · CPH Food Space

Adresse

Madkulturhuset GAARDEN, Melstedvej 25, 3760 Gudhjem

Tilmeld dig til

crt@crt.dk

Kontakt

Institut for Kultur og Globale Studier
Kroghstræde 1
9220 Aalborg Øst

Telefon: 9940 9208
Mail: contact@cgs.aau.dk

► Kontakt administrationen

► Kontakt ledelsen

EAN-nummer: 5798 000 420 793
P-nummer: 1012065945
CVR/VAT-nummer: DK 29102384